Általános szerződési feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazzák a Cirkon Universum Kft. (székhely: 8000 Székesfehérvár, Arany János utca 3. adószám: 25381616207), mint kiskereskedelmi tevékenységet folytató forgalmazó (továbbiakban: Forgalmazó) által a www.cirkonuniversum.hu oldalon üzemeltetett webáruház (továbbiakban Webáruház) használatára vonatkozó általános szerződési feltételeit.

Webáruházunkban történő vásárlás esetén Ön jelen általános szerződési és vásárlási feltételek szerinti vásárlóvá válik (a továbbiakban: Vásárló) Vásárlás előtt jelen ÁSZF-et olvassa el figyelmesen és szolgáltatásainkat csak abban az esetben vegye igénybe, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásba foglalt szerződésnek, ezért azt a Forgalmazó nem iktatja.

Forgalmazó jelen ÁSZF mindenkori időállapot szerinti szövegét dátum (érvényesség tól-ig) szerint archiválja. Amennyiben jelen ÁSZF feltételei az Ön által tett megrendeléskori feltételekhez képest eltérés mutatkozik, külön e-mail kérés alapján Forgalmazó a megrendelés idején érvényes ÁSZF szövegét az Ön részére megküldi. Ezen e-mail kéréssel Ön vélelmezi, hogy a megrendeléskori ÁSZF szövege megegyezik a Forgalmazó által küldött szöveggel.

1. Alapvető rendelkezések:

A Forgalmazó Webáruházában fogtechnikai anyagokat, eszközöket és gépeket vásárolhat. A honlapunkon a kurzusok menüpont alatt értesülhet az elérhető és tervezett kurzusokról és képzésekről.

A Webáruházban szereplő termékeket kategóriákba soroltuk típusonként, a kategóriákon belül találhatóak meg az egyes termékek.

A Webáruházban szereplő árak euróban értendőek és az ÁFÁ-t tartalmazzák. Az euró és forint között átváltás a megrendelés napján aktuális MNB középárfolyama alapján kerül kiszámításra. A Webáruházban szereplő árak listaárak, a Forgalmazó fenntartja a jogot magának nagyobb mennyiségű és/vagy rendszeres megrendelés esetén egyedi kedvezmények biztosítására.

A Vásárló a Webáruház kosarának használatával, valamint email-ben és telefonon is adhat le megrendelést a Webáruházban eladásra hirdetett termékekre.

A vásárló a Webáruházba feltöltött fényképek, terméktulajdonságok és termékspecifikációk, valamint használatai útmutatók alapján böngészhet, választhatja ki és rendelheti meg a Webáruházban szereplő termékeket. A Vásárló a megrendelni kívánt termék jellemzőiről, áráról, egyéb választható tulajdonságairól a Webáruházban, illetve érdeklődés esetén a Forgalmazó által nyújtott további információk által tájékozódhat.

A vásárlás véglegesítésével a Vásárló automatikusan elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A Forgalmazó a Webáruházban megtalálható termékek Gyártóival áll kapcsolatban, mint a termékek magyarországi forgalmazója végzi kereskedelmi tevékenységét. Az egyes termékek esetében mindig az adott Gyártó által vállalt garancia számít irányadónak.

  • A Forgalmazó adatai:
  • A Forgalmazó neve: Cirkon Universum Kft.
  • A Forgalmazó székhelye: 8000 Székesfehérvár, Arany János utca 3

· A Forgalmazó elérhetősége, a megrendelőkkel, érdeklődőkkel kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe:

  • Cégjegyzékszáma: 07 09 026326
  • Adószáma: 25381616207
  • A szerződés nyelve: magyar

2. A megrendelés menete

2.1 A kosár használatával:

A kiválasztott terméket a termék adatlapján teheti a kosárba, bejelölheti a kért mennyiséget, a színt és az egyéb tulajdonságokat is. A megrendelés elküldésével Ön elfogadja és tudomásul veszi azt, hogy termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

A kosár tartalmát a Webshop jobb felső sarkában a kosár ikon segítségével jelenítheti meg. Ha nem kíván több terméket rendelni, akkor a pénztár gombra kattintva láthatja a kosár teljes tartalmát (termék vagy termékek neve, cikkszáma, egyéb (szín, kiszerelés), mennyiség, egységár, összes ár/termék, a fizetendő összesen). Ekkor még lehetősége van a mennyiség oszlopban a megrendelt termék darabszámának módosítására vagy a törlés gomb segítségével a termék törlésére a kosárból.

A tovább gomb megnyomása után kell megadnia a személyes adatait (név, e-mail, telefonszám, adószám, szállítási és számlázási cím). Amennyiben a fenti adatokat hibásan adja meg lehetséges, hogy a megrendelés visszaigazolása nem ér célba vagy szükség esetén nem tudjuk Önnel felvenni a kapcsolatot. Ez esetben a Forgalmazó kizárja minden felelősségét a hibásan megadott adatokból származó kár tekintetében. A megrendelés véglegesítésével a Vásárló kap egy 10 számjegyből álló rendelési azonosítót. Az adott megrendeléssel kapcsolatos ügyintézés során ezt az azonosítót kell megadni, illetve Webáruházunk is minden esetben erre a rendelési azonosítóra fog hivatkozni.

Megrendeléséről automatikusan e-mailt kap a rendelés során megadott e-mail címére, mely tartalmazza a megrendelés minden részletét (a megrendelés azonosítóját, a rendelés rögzítésének időpontját, a megrendelő adatait, a szállítási adatokat, a számlázási adatokat, a megrendelt termékeket, a végösszeget, az esetleges kedvezmény mértékét, az így fizetendő összeget).

A megrendelés az automatikus visszaigazoló email ellenőrzésekor válik véglegessé, a Vásárló automatikusan elismeri, hogy jelen ÁSZF-et a Forgalmazó ismertette vele, annak rendelkezéseit megismerte és elfogadja, a megadott adatokat visszaellenőrizte.

2.2 Regisztráció a webáruházban

A webáruháruházban lehet vásárolni az egyszerűbb felhasználói élmény érdekében regisztráció útján és regisztráció nélkül is. A regisztráció során az alábbi adatok kerülnek rögzítésre a honlapon:

Név:

e-mail cím:

Telefonszám:

Számlázáshoz szükséges név:

Számlázási cím:

A Forgalmazó a 8. pontban foglalt adatvédelmi rendelkezéseket alkalmazza a Vásárló által megadott adatok tekintetében. A pontatlanul vagy hamisan kitöltött adatokból eredő kárért való felelősséget Forgalmazó jelen ÁSZF-ben kizárja, amelyet Megrendelő a megrendelés véglegesítésével elismer.

2.3 Üzenetben leadott megrendelés

Egyedi árajánlat igénylése esetén a Vásárló megrendelését e-mailben is leadhatja. Az e-mailben leadott megrendelés véglegesítéséhez a Vásárló köteles megadni a nevét, adószámát, telefonszámát, a pontos szállítási címet (Ország, irányítószám, város, közterület neve, közterület jellege, házszám, emelet, ajtó), számlázási címet (hasonló formában, amennyiben a szállítási címtől eltér), valamint e-mail címét. A vásárlás véglegesítéséhez a Vásárlónak el kell fogadnia és reagálnia kell a Forgalmazó által küldött visszaigazoló e-mailre. Ezzel egyidejűleg a Vásárló automatikusan elismeri, hogy jelen ÁSZF-et a Forgalmazó ismertette vele, annak rendelkezéseit megismerte és elfogadja. Egyebekben az üzenetben adott megrendelésre alkalmazandó a minden, 2.1 pontban írt rendelkezés.

2.4 Telefonon leadott megrendelés

A Vásárló telefonon is leadhatja megrendelését, azonban ilyen esetben a megrendelés kizárólag akkor tekinthető véglegesítettnek, amennyiben a Forgalmazó által küldött megerősítő email-re, a Vásárló válasz email-ben reagálva elfogadta azt. A Forgalmazó által küldött megerősítő email minden esetben tartalmazza a vásárlás részleteit (úgy, mint a megvásárolni kívánt termékek megnevezése, azok pontos specifikációja, az aktuális eladási árak), illetve a szállítással és számlázással kapcsolatos információt (a Vásárló neve, adószáma, telefonszáma és előbbiekben már részletezett formátumú szállítási és számlázatási cím).

A vásárlás véglegesítése kizárólag elektronikus formában lehetséges, a megrendeléssel kapcsolatos félreértések elkerülése végett, az elektronikusan váltott üzenetek tartalma számít irányadónak. A Forgalmazó és a Vásárló egyaránt köteles a leírtakhoz tartani magát, mindkét fél kötelezettséget vállal a véglegesített megrendeléssel kapcsolatos kötelezettségeinek teljesítésére. A vásárlás véglegesítésével a Vásárló automatikusan elismeri, hogy jelen ÁSZF-et a Forgalmazó ismertette vele, annak rendelkezéseit megismerte és elfogadja. Egyebekben a telefonon adott megrendelésre alkalmazandó a minden, 2.1 pontban írt rendelkezés.

3. A megrendelés feldolgozása és teljesítés

Forgalmazó a megrendelés véglegesítését követően elektronikus díjbekérőt állít ki Vásárlónak, melyet email-ben küld meg részére. A díjbekérő megjegyzésként tartalmaz egy 10 jegyű kódot, mely az adott tranzakció azonosítója. Papír alapú díjbekérő, vagy számla kiállítására és annak postai utón való kézbesítésére nincs lehetőség, az ügylet teljesítésekor a vásárlásról készülő végleges számla is minden esetben elektronikus formában kerül kiállításra, és a Vásárló által megadott e-mail címre elektronikus formában kerül kiküldésre. A Forgalmazó a kiállított számlákat a vonatkozó jogszabálynak megfelelően kezeli és az abban meghatározott ideig őrzi meg azokat. Vásárló a megrendelés elküldésével jelen rendelkezéseket elfogadja.

Vásárló a díjbekérő kiegyenlítését banki készpénzbefizetéssel, Forgalmazó bankszámlájára történő banki átutalással, vagy a Webshopba épített bankkártyás fizetési modulon keresztül rendezheti.

A Webshopban megtalálható alapanyagokat és eszközöket tekintve a Forgalmazó rendelkezik raktárkészlettel, azonban abban az esetben, ha a megrendelni kívánt termékek egy része nincs raktáron a Forgalmazó közvetlenül a Gyártótól, expressz szállítással rendeli meg azokat.

A Forgalmazó készlethiány esetén akkor rendeli meg, vagy rendelkezésre álló raktárkészlet esetén akkor kezdi meg a megrendelés kiszállítását, amikor a díjbekérőn szereplő összeg a Forgalmazó saját számlájára megérkezett.

Annak érdekében, hogy az utalás beazonosítható legyen, a Vásárló köteles az átutalás megjegyzés rovatában megadni a vásárlás véglegesítésekor kapott és a díjbekérőn is feltűntetett 10 jegyű azonosítót. Amennyiben Vásárló elmulasztja a 10 jegyű tranzakció azonosító kódot megadni közleményként, vagy hibásan adja meg azt, úgy Forgalmazónak kizárólag abban az esetben áll módjában azonosítani a vonatkozó megrendelést, amennyiben a Vásárló hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy az átutalás tőle érkezett.

Abban az esetben, ha Vásárló 10 naptári napon belül nem kezdeményezi a díjbekérő teljesítését Forgalmazónak, úgy az a vásárlási szándéktól való elállásnak minősül, így Forgalmazó visszavonja a díjbekérőt. Amennyiben Vásárló mégis szeretne rendelni, úgy vásárlási igényét ismételten jeleznie kell Forgalmazó felé, aki adott esetben újra bekérheti a korábban már megadott adatait.

4. Kiszállítás és szállítási határidők

Készlethiány esetén a Forgalmazó 24 órán belül köteles megrendelni a Gyártótól a megrendelt termékeket.

A Forgalmazó még a megrendelés véglegesítése előtt köteles jelezni a Vásárlónak a várható szállítási időt. A várható szállítási idő készleten lévő termékek esetén 2-3 munkanap, alapanyag és eszközzel kapcsolatos készlethiány esetén 5-7 munkanap, nagyobb értékű gép megrendelése esetén a szállítási idő minden esetben egyedileg egyeztetett.

A vásárlás végösszegének kiegyenlítésével a Forgalmazó a díjbekérő alapján elektronikus számlát állít ki, amelyet e-mailben küld el a Vásárlónak. A csomaggal együtt a Forgalmazó elküldi az elektronikus számla másolatát a Vásárlónak, azonban a csomagban található számla másolat nem adóügyi bizonylat.

A Forgalmazó fenntartja magának a jogot arra vonatkozóan, hogy a teljes megrendelést részleteiben küldi el a Vásárló címére, abban az esetben, ha a megrendelt termékeknek csak egy része van raktáron.

Amennyiben a Forgalmazó hibájából adódóan, a Forgalmazó által vállalt maximális szállítási idő alatt nem érkezik meg a megrendelés a Vásárló által megadott címre, a Forgalmazó a két fél között egyeztetett mértékű vásárlási kedvezményt biztosít a Vásárló számára, amelyet a következő megrendelés esetén van lehetőség érvényesíteni.

A Forgalmazó belföldön a GLS csomagküldő szolgálat közreműködésével kézbesíti a megrendeléseket. A Forgalmazó nem vállal felelősséget a csomagküldő szolgálat okozta késésekből eredő kellemetlenségek miatt.

Magyarország bármely területére a házhozszállítás díja 50.000 Ft-ig 1.500 Ft, 50.000 Ft felett ingyenes egy megrendelés esetében.

Utánvételes vásárlás kizárólag akkor van lehetőség, ha erről a Forgalmazó és a Vásárló előzetesen írásban megegyeztek. Az utánvétes vásárlással kapcsolatos szállítási díj a csomag súlyától és értékétől függ és minden esetben a Vásárlót terheli. A termék tulajdonjoga a teljes vételár kiegyenlítéséig a Forgalmazót illeti.

5. Ajánlati kötöttség

Vásárló a 3. pont szerint leadott megrendelés tekintetében 48 órás ajánlati kötöttséggel rendelkezik. Amennyiben az ajánlat visszaigazolása nem érkezik meg részére, ajánlati kötöttségétől mentesül. A megrendelés visszaigazolása akkor számít megérkezettnek, amikor az a címzett számára hozzáférhetővé válik.

6. Elállás joga

A 45/2014. (II.26.) Korm. Rendelet szabályozása értelmében a Vásárló a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállás joga bizonyos esetekben megilleti a Vásárlót a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet (a távollévők között kötött szerződésekről) szerint. A Forgalmazó köteles a vásárlót a megrendelt árut tartalmazó csomagban nyomtatott formában tájékoztatni az elállás jogáról.

Az elállási jog az áru átvételétől számított 14 munkanapig érvényes, de az elállási jog ismertetésének hiányában a vásárló tudomására jutásától számított 30 nappal kitolódik. A vásárló kibonthatja, és ki is próbálhatja a megrendelt terméket, és ezt követően is élhet az elállási jogával (természetesen csak 14 munkanapon belül)

A Vásárló elállási igényét a megadott elérhetőségeinken jelezheti.

Az elállási joggal élő vásárlónak kötelessége saját költségén visszajuttatni a terméket a Forgalmazó címére. Ezen kívül a megrendelőt más költség nem terheli, kivéve a nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítése. A Forgalmazó 30 napon belül köteles a termék árát, és a megrendeléskori szállítási költséget visszautalni a vásárló számára. A visszautalás módja a vásárlóval történő egyeztetés alapján történik. A Forgalmazó nem követelheti, hogy bontatlan állapotában küldje vissza a megrendelt terméket a Vásárló, csak úgy, mint azt sem, hogy az eredeti számlával együtt, azonban követelheti az összes tartozék illetve a garancialevél meglétét.

7. Jótállás, Kellékszavatosság, Termékszavatosság,

7.1 Jótállás

Minden új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített termék vonatkozásában Forgalmazó az egyes fogyasztási cikkekre vonatkozóan a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet alapján a termékek Fogyasztó részére biztosított jótállás időtartama egy év, amely a termék Vásárló részére történő átadásától számítódik. Jótállási kötelezettség akkor áll fenn, amikor a Forgalmazó bizonyítottan hibásan teljesített. Forgalmazó mentesül a jótállási kötelezettsége alól, amennyiben bizonyításra kerül, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Amennyiben a hiba a termék használati utasításának be nem tartása okán keletkezett, Forgalmazó a jótállási felelősségét kizárja.

A jótállási jegyen fel kell tüntetni:

a vállalkozás nevét, címét,

a fogyasztási cikk azonosítására alkalmas megnevezését és típusát, valamint - ha van - gyártási számát,

a gyártó nevét, címét, ha a gyártó nem azonos a vállalkozással,

a szerződéskötés, valamint a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadásának vagy - a vállalkozás vagy közreműködője általi üzembe helyezés esetén - a fogyasztási cikk üzembe helyezésének időpontját,

a fogyasztó jótállásból eredő jogait, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit, továbbá

az arról szóló tájékoztatást, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó jogszabályból eredő jogait nem érinti.

A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

7.2 Kellékszavatosság

A jótállás jogszerű gyakorlása (tehát Forgalmazó hibás teljesítése) megnyitja Vásárló számára a Ptk. 6:159. §-ban foglalt kellékszavatossági jogokat (kicserélés, kijavítás, ennek hiányában árleszállítás, majd elállás)

7.3 Termékszavatosság

Amennyiben valamely ingó dolog nem felel meg a forgalomba hozatalakor érvényes és hatályos minőségi követelményrendszernek, a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül termékszavatossági igényt érvényesíthet.

A Vásárló az igényt kizárólag a gyártóval vagy forgalmazóval szemben gyakorolhatja. A Vevő köteles bizonyítani, hogy a termék nem felel meg a hatályos minőségi követelményeknek.

A Vásárló termékszavatossági joga alapján kérheti, hogy a gyártó a termék hibáját javítsa ki, vagy - ha a kijavítás megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges - a terméket cserélje ki

A Forgalmazó továbbítja Vásárló ilyen irányú panaszát a termék gyártója felé. A gyártó mentesül ilyen irányú kötelezettségétől, amennyiben:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló a felelős.

A termékszavatossági jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a gyártóval szemben.

Kapcsolat

A webáruház működésével, a megrendelési és szállítási folyamatokkal kapcsolatban felmerülő kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére.

Cirkon Universum Kft.

Cím:

Telefonszám:

E-mail:

8. Adatvédelmi nyilatkozat

A Forgalmazó kijelenti, hogy a webáruház személyes adatok kezelése a a Társaság adatkezelési tevékenységének belső szabályait tartalmazza AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETÉNEK - (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet - GDPR) – szóló rendelet rendelkezéseivel, valamint az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénnyel (info tv.) összhangban történik.

Az adatkezelés jogalapja a Vásárló önkéntes hozzájárulása, amelyet a megrendelés gomb megnyomásával megad Forgalmazó részére, amely kiterjed minden, a vásárlási felületen megadott adatra. A Vásárlástól való elállás gyakorlása során vélelmezzük, hogy a Vásárló hozzájárulását visszavonta az adatkezeléshez, így a felvett adatok törlésre kerülnek.

Az adatkezelés célja a Vásárlókkal való kapcsolattartás, a szerződések teljesítése, a Vásárlás gördülékenyebbé és felhasználóbaráttá tétele.

A Forgalmazó megtesz minden szükséges és arányos adatvédelmi intézkedést annak érdekében, hogy a Vásárló személyes adatai biztonságban legyenek.

A Vásárlónak jogában áll adatainak módosítását vagy helyesbítését kérni, valamint jogában áll tájékoztatást kérni a felvett adatok köréről, jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Amennyiben Vásárló adatainak törlését kéri, Forgalmazó az adatokat haladéktalanul köteles törölni.

Forgalmazó nem kezel bővebb körű személyes adatot annál, mint ami az egyes megrendelések teljesítéséhez szükséges.

Forgalmazó a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § rendelkezése alapján a számlázással kapcsolatos adatokat 8 évig köteles megőrizni. Minden egyéb felvett adat 5 év elteltével a rendszerből törlődik.

9. Jogorvoslati lehetőségek

Vásárló a Forgalmazó adatkezelésével kapcsolatban az alábbi hatósághoz fordulhat panasszal:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság:
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, Postafiók: 20.
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677

Fogyasztói jogvita bíróságon kívüli rendezésére – amennyiben Forgalmazó a Várásló panaszát elutasítja – Vásárló a Budapesti Békéltető Testülethez fordulhat:

Székhelye: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Fax: 06 (1) 488 21 86

Telefon: 06 (1) 488 21 31

10. Szerzői jogi rendelkezések

Jelen weboldal tartalma, annak minden eleme, grafikus megoldásai, ötletei, alkalmazott szerződései (beleértve jelen ÁSZF tartalmát) és nyomtatványai Forgalmazó kizárólagos szellemi tulajdonát képezik, tilos azokról a magáncélú használat célján kívül eső másolatot, feljegyzést, bármilyen egyéb kivonatot készíteni. Jelen rendelkezés megsértése kártérítési és egyéb kapcsolódó jogi felelősséget von maga után.

11. Cookie (süti) szabályzat

A Forgalmazó webáruház felülete a jobb felhasználói élmény elérése érdekében ún. „cookie-kat” vesz igénybe. A cookie a látogató számítógép tárhelyén tárolt adatcsomagok, amelyek pl. a webáruház kosár tartalmának nyomon követéséhez elengedhetetlenek. A weboldal által használt cookie-k nem tárolnak személyes adatot, valamint nem jelentenek semmilyen veszélyt a felhasználó számítógépére nézve. Amennyiben a Vásárló nem járul hozzá cookie-k használatához, böngészőjének beállításaiban letilthatja a használatukat, azonban ebben az esetben Forgalmazó kizárja a felelősségét minden ebből eredő hibából, vagy nem megfelelő megrendelésből.

12. Linkek a honlapon

Forgalmazó kizárja üzemeltetői és adatkezelői felelősségét minden olyan weboldal tekintetében, amelyek a Forgalmazó weboldaláról link kattintása iránt érhetők el. Ezen honlapokért való felelősséget a link alatt üzemelő honlap üzemeltetője visel. A linkek elhelyezésére Forgalmazó írásbeli engedéllyel rendelkezik az adott honlap üzemeltetőjétől.

13. Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései irányadók. A szerződés a 45/2014 (II.26) Korm.rendelet hatálya alatt jött létre, amely során figyelembe vételre kerültek a fogyasztók jogairól szóló, az Európai Parlament és Tanács 2011/83/EU irányelvei.

A Forgalmazó jogosult a Vásárló részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a Vásárló a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. A Vásárló bármikor jogosult a jelen pont szerinti hozzájárulását visszavonni írásban, a kapcsolattartási elektronikus levélcímre megküldött nyilatkozatával.

A Forgalmazó nem köteles ellenőrizni, hogy a Vásárló által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak. A Vásárló által szolgáltatott adatok helyességéért és valóságtartalmáért a kizárólagos felelősség a Vásárlót terheli, a Forgalmazó az ebből adódó bármilyen felelősségét kifejezetten kizárja.

A Forgalmazó jelen ÁSZF tartalmát bármikor, Vásárlókkal való előzetes egyeztetés nélkül módosíthatja. Az aktuális ÁSZF életbe lépésének ideje az ÁSZF vagy annak módosításainak kibocsájtásának napja.

Jelen ÁSZF rendelkezéseire a magyar jog alkalmazandó, valamint Vásárló megrendeléssel elfogadja minden jogvita esetére a magyar Polgári perrendtartás szerint illetékes magyar bíróság joghatóságát.

Jelen ÁSZF 9 oldalból áll.